Ένας ποιοτικός υγραντήρας θα πρέπει να έχει τα εξής ποιοτικά χαρακτηριστικά:

  • Ένα ερμητικά κλειστό καπάκι ώστε να αποφεύγεται όσο το δυνατόν περισσότερο η απώλεια υγρασίας και να διατηρείται η μόνωση στο εσωτερικό του υγραντήρα. Συνήθως, όσο πιο συμπαγές το σώμα τόσο καλύτερη η μόνωση.
  • Θα πρέπει να χρησιμοποιείται ισπανικός κέδρος για την εσωτερική επένδυση του υγραντήρα. Το ξύλο κέδρου θα πρέπει να έχει ελάχιστο πάχος 1.5 mm. Είναι δύσκολο για τον αγοραστή να διαπιστώσει κατά πόσο κάτι τέτοιο ισχύει για τον υγραντήρα που αγόρασε. Η μόνη πληροφόρηση σχετικά με το είδος και τον τύπο του ξύλου, περιλαμβάνεται στα χαρακτηριστικά που παρέχει ο κατασκευαστής. Σε γενικές γραμμές, τα κορυφαία brands που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη αγορά για δεκαετίες, τείνουν να ακολουθούν αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που είναι τόσο σημαντικά για την αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία ενός υγραντήρα.
  • Eπαρκής κυκλοφορία του αέρα σε όλα τα σημεία στο εσωτερικό του υγραντήρα. Τα ράφια και οι δίσκοι θα πρέπει να έχουν επαρκή ανοίγματα που να επιτρέπουν τη σωστή και επαρκή κυκλοφορία του αέρα. Όταν ένας υγραντήρας περιλαμβάνει συρτάρια ή ράφια, θα πρέπει να διαθέτει επαρκή ανοίγματα εξαερισμού.
  • Το σύστημα ύγρανσης θα πρέπει να περιλαμβάνει σφουγγάρι με βάση τα ακρυλικά πολυμερή και να προσαρμόζεται αναλόγως του μεγέθους και της χωρητικότητας του υγραντήρα. Οι φτηνοί, ‘ανώνυμοι’ υγραντήρες συνήθως περιλαμβάνουν σφουγγάρια από αφρό / βρύα. Αυτού του είδους τα συστήματα ύγρανσης επιβάλλεται να αντικατασταθούν.
  • Οι μεντεσέδες θα πρέπει να είναι δυνατοί. Οι μεντεσέδες τύπου quadrant που ενσωματώνονται στο σώμα του υγραντήρα έχουν πολύ μεγαλύτερο χρονικό όριο λειτουργίας από τους standard piano μεντεσέδες που βιδώνονται στο πίσω μέρος του υγραντήρα. Οι φτηνοί υγραντήρες, συνήθως δεν περιλαμβάνουν μεντεσέδες τύπου quadrant πολύ απλά γιατί τα τοιχώματα του υγραντήρα δεν έχουν αρκετό πάχος για να τους συγκρατήσουν.
  • Θα πρέπει να υπάρχει υγρόμετρο ώστε να υπάρχει μέτρηση των επιπέδων υγρασίας στο εσωτερικό του υγραντήρα. Τα πιο ακριβή κι αξιόπιστα υγρόμετρα είναι τα υγρόμετρα τρίχας ή τα ψηφιακά υγρόμετρα με ευαίσθητους ηλεκτρονικούς αισθητήρες υγρασίας. Τα τυπικά υγρόμετρα που χρησιμοποιούν μεταλλικά ελατήρια, σαν αυτά που χρησιμοποιούνται στις οικονομικότερες εκδόσεις υγραντήρων, έχουν σημαντικές αποκλίσεις στις μετρήσεις τους, ακόμα και σε σύντομο χρονικό διάστημα από το καλιμπράρισμά τους. Οι αποκλίσεις μπορούν να φτάσουν ακόμα +5%.

Αν ένας υγραντήρας έχει όλα τα παραπάνω ποιοτικά χαρακτηριστικά, τότε θα αποτελέσει ασφαλή κι αξιόπιστη λύση για την φύλαξη των πολύτιμων πούρων, με διάρκεια ζωής που μπορεί να φτάσει ακόμα και δεκαετίες. Ένας premium ποιότητας υγραντήρας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας του πούρου. Το απίστευτο αίσθημα που νιώθει κανείς παίρνοντας ένα premium πούρο που έχει φυλαχθεί και συντηρηθεί σε άριστες συνθήκες, χάρις σε ένα premium υγραντήρα, συνδυαστικά με το πλούσιο άρωμα και την πολυσύνθετη γεύση που αφήνουν στο στόμα οι πρώτες καλές ρουφηξιές μετά το άναμμα, κάνουν σίγουρα την καρδιά κάθε αυθεντικού aficionado, να χτυπάει πιο έντονα και πιο γρήγορα. Μάλιστα, στην περίπτωση που μιλάμε για ακριβά συλλεκτικά πούρα, το πρόσθετο κόστος για την αγορά ενός premium υγραντήρα, φαντάζει απλά μηδαμινό. Ένας εξαιρετικός υγραντήρας θα κάνει απόσβεση της αγοράς του σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Με την πάροδο των χρόνων, οι μεγάλοι κατασκευαστές υγραντήρων, όπως πχ. η Αdorini προσφέρουν πλέον premium υγραντήρες σε πολύ προσιτές τιμές. Έτσι, οι λάτρεις των πούρων μπορούν να φυλάσσουν τα πολύτιμα πούρα τους, χωρίς να χρειάζεται να ξοδεύουν μια περιουσία.

Η ναυαρχίδα στην κατασκευή υγραντήρων είναι ο Γαλλικός οίκος Elie Bleu oπού από το 1976 παράγει έργα τέχνης, χρησιμοποιώντας κορυφαία και εξαιρετική τεχνογνωσία.

Στο Puro Accessori θα βρείτε μία μεγάλη συλλογή ποιοτικών υγραντήρων σε διαφορετικά μεγέθη, σχέδια και τιμές. Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε υγραντήρες από τους ακόλουθους κατασκευαστές, Αdorini, Angelo, Elie Bleu, Jemar, Siglo, Villa Spa, Xikar κ.α. Ένας ποιοτικός υγραντήρας μπορεί να απογειώσει το ταξίδι κάθε Cigar Aficionado.

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις τελευταίες παραλαβές, νέες αφίξεις και προσφορές!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *